13. toukokuuta 2009

Voi voi...

...sarvet! (haha mikä sanojen monipuolinen käyttö) Niitä siis innostuin yksi kaunis päivä tekemään ja nyt jaan tään tuotoksen sekä myös reseptin teidän kanssanne. Sain reseptin kaverilta, joka opiskelee kokiksi, ja kerran aikaisemmin tehtiinkin näitä yhdessä. :) Sitä reseptiä oli kyllä hemmetin vaikea tulkita, kun kaikki oli siinä kilogrammoina! Siis tyyliin 0,025 kg hiivaa. Oli siinä sitten että okei.. Joo miulla on lyhyt matikka :'D
VOISARVET
3 dl maitoa
n.20g hiivaa/1 rkl kuivahiivaa
1 tl suolaa
alle 1 tl sokeria
n. 5dl vehnäjauhoja
kaulimiseen 25 g voita ja voiteluun kananmuna
-Murenna hiiva maitoon(lämpötila kädenlämpöinen jos kyseessä on tuorehiiva, ja vähän lämpimämpi kuivahiivaan) ja lisää suola ja sokeri taikinaan. Alusta taikina jauhoilla ja anna levätä 20 minuuttia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, ja levitä pehmeä voi sen toiselle puolelle.
Käännä toinen puoli toisen puolen päälle ja painele taikina tiiviisti yhteen.
Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita se kolmeen osaan. Toista tämä vielä kaksi kertaa(mie kyllä jätin tuon toistamatta kaksi kertaa, en vaan jaksanut :D)
Leikkaa levy kolmioiksi ja käännä kolmiot kannasta aloittaen rullalle ja sarviksi.
Kohota sarvet kaksinkertaisiksi. Voitele sarvet ja paista ne uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Siinäpä se Erittäin Havainnollistavine(kesti pitkään keksiä miten tuo sana kirjotetaan X__x) kuvineen! Mutta miun sarvista ei kyllä tullut yhtä hienoja, kun sillon kun tehtiin sen kaverin kanssa :D Ensinnäkin, niistä tuli hirmu pieniä! Tuossa leikkausvaiheessa olin kai leikannu ne liian pieniksi ja sitten siitä seurasi myös se, että eka erä hiukan kärähti.. Mutta kyllä niistä ihan kelvollisia tuli! :)
Leipomisen jälkeen menin vielä hiukan pyöräilemään.

Kevät. <3

Vinkki: Jos kuva on liian tylsä, niin käännä se ylösalaisin, niin siitä tulee übertaiteellinen!

Joo moi.

2 kommenttia:

Giovanni Giordano kirjoitti...

great!! you are ready for pizza!!

Noora kirjoitti...

Giovanni: Yeah, sure :D