7. marraskuuta 2010

Korvapuusteja ja pupusämpylöitä

Hellurei!
Tänään päätin viettää isänpäivää viikkoa etukäteen, koska en ensi viikolla pääse sitä viettämään. Yleensä oon tehnyt iskälle aina jotain hyvää leivonnaista, ja tällä kertaa päätin sitten tehdä elämäni ensimmäistä kertaa korvapuusteja! En nyt muista ohjetta, mutta eipä siinä kovin mitään erikoista ollut - Pirkka-lehdestä senkin löysin(on muuten varmaan paras ruokaohjelehti ikinä!)

No tässä pari kuvaa valmistusvaiheista:


Äiti opetti tuon tekniikan, en ollut aikasemmin tiennyt miten ne tehtiin ja nyt koin tuon valaistuksen tunteen! Aaaaa!


Ja lopulta niistä tuli paksuja ja kauniita ja muikeita ja spiraalisia! Näitä oli kyllä ihana nauttia Viron tee-ja kahvikaupan Irish Creme-kahvin kanssa, nam!

Sitten tein tässä muutama viikko takaperin pupun muotoisia sämpylöitä. Ohje oli taas - yllätys - Pirkan lehdestä :D

Tuossa tarvitsi vain ottaa pala taikinaa, katkaista se puoliksi pystysuunnassa puoleen väliin ja laittaa se sämpylän päälle niin, että osa jää sämpylän alle.

Silminä pupusilla oli rusinat, jotka oli toki kivan näköiset, mutta uunissa ne sitten paloi ja sitten ne maistui...no, palaneelta. Lisäksi taikinasta tuli aika kova, kun innostuin vähän jauhojen kanssa pölisemään( he he ), mutta ei se haitannut ainakaan kovin paljoa :D

Tässä muita sämpylätuunauksia:

Tää viimeinen kuva ei millään suostunut kääntymään oikein päin, mutta jos kaikki lukijat kääntää katsettaan 90 astetta oikealle niin meillä ei ole mitään hätää.

Ei kommentteja: