12. kesäkuuta 2009

Ruokaa ruokaa mums mums

Hellurei! Nyt jo perinteeksi muodostunut(onhan kaksi kertaa jo perinne? Onhan?) ruoantekopäivä oli jälleen kesäloman alussa. Mukana oli kaverini ja hänen sisarusparvensa, ja oli kyllä tosi kivaa! :) Tässä ovat ruokamme:

Ruokana oli siis tomaatti-viinirypäle-kurkku-feta-salaattia, seitiä ála ruokákerma ja páprika(eikö kuulostakin hienolta, hahahahaha) sekä jälkiruokana kerroksellista persikkarahkaa, joka näyttää nyt olevan lähinnä peittynyt suklaan alle. Lisäksi oli vielä peltileipää sekä keitettyjä perunoita, mutta ne nyt on nähty jo miljoonaan kertaan.

Eräs toinen iloinen päivä tein vähän tansanialaista ruokaa, kalacurrya. Älyttömän hyvää, juuri sopivan mausteista, ei kuitenkaan liian. Tässä havainnollistava kuva:
Alkuperäiseen reseptiin olisi pitänyt tulla kookosmaitoa, mutta koska se ei yleensä meidän perusruokatarvikkeisiin kuulu, käytin tilalla ruokakermaa. Ja hyvältä se maistui silti! Ohjeessa luki lisäksi, että chilipalkon voi korvata 3/4tl chilijauhetta.
KALACURRY
600-700 g kalafileetä, kirjolohta tai seitiä
1 tl suolaa
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl currya
2 rkl tomaattisosetta
1 chilinpalko
2 rkl sitruunamehua
4 dl kookosmaitoa
öljyä
-Leikkaa kalafileet palasiksi ja mausta ne suolalla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja leikkaa hyvin pieneksi silpuksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista kalat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Nosta kalapalat lautaselle odottamaan vuoroaan.
Lisää pannulle tarvittaessa vähän öljyä ja ruskista sipuli. Lisää curry, tomaattisose, chili ja sitruunamehu ja sekoittele keskilämmöllä pari minuuttia.
Lisää kookosmaito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Nosta kalat pannulle kookoskastikkeeseen ja keitä n. 10 minuuttia, jolloin kookosmaito sakenee. Tarjoa ruoan lisänä keitettyä riisiä.
Tein vielä (taas) sitä perinteeksi muodostunutta peltileipää, jonka päälle nyt ripottelin kaurahiutaleita :)
Lopuksi vielä makea kesäinen venytys:

Ei kommentteja: