9. huhtikuuta 2009

Peltileipä pelastaa päivän

Eli PPP! Oonko jo kertonu, että lyhenteet on miusta hassuja? En varmaan. Mutta kerroin sen nyt.
Joo. Tein siis peltileipää eräs kaunis päivä. Ohjeen löysin aina-niin-yleispätevästä Opiskelijan keittokirjan, jonka joskus ostin alle viidellä eurolla jostain ja siitä on löytynyt paljon enemmän käyttökelpoisia ruokia kuin sillä reilun kympin arvoisella suklaakirjalla, jota on kiva katsoa, mutta ne suklaaherkut siinä ovat aika epäkäytännöllisiä. Osta siinä sitten jotain sokeritonta voita ja mitä kaikkea! Pientä mainostusta :D Mutta Opiskelijan keittokirja on oikeasti hyödyllinen ja siinä on perusruokia, joihin ei tarvita mitään hanhenmaksapalleroita tai vastaavaa(no saahan niitä tietenkin lisätä, mutta vain jos kukkaro antaa periksi).
Tähän peltileipään tarvitsee onneksi vain puolen tunnin kohotusajan, ja siksi se onkin niin nopea valmistaa! Ja nopeushan on valttia tässä nyky-yhteiskunnassa, vai mitä 8)
PELTILEIPÄ
1/2 l vettä
1 ps kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 1/2 dl kaurahiutaleita
5-6 dl vehnäjauhoja
Sekoita kuivahiiva veteen, joka on kuumempi kuin kädenlämpöinen ja lisää muut ainekset. Kaada taikina leivinpaperille uunipellin päälle ja taputtele jauhojen avulla tasaisesti. Kohota taikinaa pellillä 30 minuuttia leivinliinan alla. Vetele halutessasi veitsellä tai taikinapyörällä ristikko leivän pintaan(tämä helpottaa leivän paloittelua, kun se on valmis). Voitele vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.

Tässä laittamassa taikinaa leivinpaperille. Otin tämän kuvan leuallani, enkös olekin aika taitava :'D

Tässä lopputulos. Tuossa on noin paljon jauhoisia kohtia siksi, koska en jaksanut voidella sitä kunnolla vedellä. Kannattaa siis voidella taikina kokonaan siinä uuninpellillä! Kaurahiutaleetkin unohtuivat, mutta pikkuseikkoja! Leivästä tuli tosi hyvää ja pehmeää ja kuohkeaa! Suosittelen! :)

3 kommenttia:

Terde kirjoitti...

Kiitti ohjeesta!Kokeilin sitä, tosin hieman tuunaamalla ja sairaan hyvää tuli ;) -Terde

Noora kirjoitti...

Nami, näyttää hyvältä! Voisin alkaa seuraamaan blogiasi, kirjotat kivasti ja kaikkee 8)

Noora kirjoitti...

Terde: Eipä kestä!(ei yhtään pitkä vastaamisaika ja silleen..) Se on oikeesti tosi hyvää! :)
Noora: Ai hei kaima! :D Voi kiitos, tervetuloa! ^___^