29. syyskuuta 2009

Sipsipussista rasiaksi!

Hello, children!
Tänään me opimme tekemään jotain uutta ja erikoista- nimittäin sipsipussista rasian. Tiedän, se kuulostaa erikoiselta ja vähän hankalaltakin, mutta me pystymme auttamaan toisiamme ja lopulta voittamaan kaikki tiellemme tulevat vaikeudet!
Aloittakaamme.
Ensimmäiseksi tarvitsemme - sipsipussin. No, älkäähän nyt toki näyttäkö noin kovin yllättyneiltä! Leikkaamme sitä niin, että saamme sen suureksi suorakulmioksi. Lisäksi leikkaamme rumat reunat pois. Sitten pesemme pussin - tai voiko tuota enää nyt pussiksi kutsua. Ja ei Jarkko-Petteri, et voi laittaa astianpesuainetta nenääsi!
Krhm, no niin, jatkakaamme... Sitten leikkaamme pituussuunnassa pussista suikaleita noin parin sentin paksuiseksi. Älkää leikatko sormiinne! No voi ei, Kerttu-Susanna, mitä minä juuri teille sanoin? Ja nyt se vuotaa jo verta.. Älä itke, laitetaan siihen vaikka tämmöinen Harry Potter-laastari, eikö ole kiva? No ikävä kyllä meillä ei ole Muumi-laastareita! No kun ei ole niin ei ole!
Öh, siis... No mene nyt sinne vaikka syömään keksejä tai jotain! Niin justiisa! Sitten kun meillä on 12 samankokoista suikaletta me silitämme ne silitysraudalla kaksinkerroin pituussuuntaansa nähden. Mutta varokaa taas sormianne! Ei, Kerttu-Susanna, ei! Mitä minä sanoin sinulle äsken? Noniin, nyt siinä on nyt sitten palovamma. Ja meillä ei edelleenkään ole niitä Muumi-laastareita! Mene laittamaan se kylmän vesihanan alle sillä aikaa kun me lopettelemme nämä. No mene nyt!

Sitten laitamme nämä kaikki tällaiseen sievään neliöön pujottaen ne lomittain toistensa läpi ja kiinnitämme reunat pyykkipojilla etteivät ne lähde karkuun - enkä tarkoita nyt kirjaimellisesti!
Seuraavaksi lähdemme taittelemaan rasialle "seiniä"- tässä pitää olla tarkkana, lapset! Yksi päältä, yksi alta, yksi päältä, yksi alta.
Muistakaa tässä kohtaa myös käyttää pyykkipoikia, sillä muuten suikaleet saattavat karata! Joni-Santeri, tietenkään en tarkoittanut sitä oikeasti! Ei sinun nyt tarvitse ruveta pelkäämään, eivät ne sinun kimppuusi hyökkää!
No niin lapset, nyt alkaa viimeinen vaihe sipsipussin muodonmuutoksessa rasiaksi. Nyt siistimme reunan. Eikös kuulostakin erittäin jännittävältä? Se tapahtuu niin, että käännämme vastakkaiset suikaleet menemään takaisin päin sitä reittiä mitä ne ovat tulleetkin!
Kas näin!
Sisällä voi säilyttää vaikka mitä, vaikka niitä pyykkipoikia! Järisyttävää!

Ja noin, olemme valmiit! Nyt voimmekin sitten aloittaa näiden sarjatuotannon ja tehdä näitä joka päivä tästä eteenpäin! Siis...Lapset? Lapset? Minne te menette? Eikö se kuulosta hauskalta puuhalta? Minne te... Minne te menette??!

(ps. tyhjiä sipsipusseja vastaanotetaan mielellään)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi :) hienoa uusiokäyttöä, me likes