Sitten halusin kokeilla taas jotain ohjetta ylppärilahjaks saamastani kirjasta Maailman ihanimmat leivonnaiset. Aiemmin olenkin tehnyt rieskoja kyseisestä kirjasta, ja nyt innostuin kokeilemaan jotain vähän monimutkaisempaa - nimittäin espanjalaiset churroja! Espanjalaiset kuulemma napostelee näitä pitkänmallisia "munkkitankoja" aamupalaksi, ja Serranon perheessä ainakin niitä popsitaan oikein olan takaa(näin olen ainakin kuullut :D) Näissä oli hiukan hommaa, kun ne piti uppopaistaa ja kaikkea, mutta kyllä tuo lopputulos suht hyvin onnistui :)
Tässä siis ohje:
Churros
2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
öljyä uppopaistamiseen
sokeria(ja kanelia) pinnalle
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa(tässä saattaa kestää aika pitkääkin). Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja alkaa kuplia.
Pursota taikinasta sormenpaksuisia, n. 10 cm pötköjä öljyyn. Taikina on aika paksua, joten taikinan pätkäämiseen kannattaa käyttää saksia. Paista churrot molemmilta puolilta ruskeiksi ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kääntele leivonnaiset sokerissa/kanelisessa sokerissa.
Ja tässä ovat valmiit churrot!
No, OLI NYT NYT IHAN HYVIÄ. Ei niitä kyllä kovin paljoa jaksanut ahtaa kerralla, kun tulee sokeriähky.
Tein vielä lisäksi "espanjalaista kaakaota", eli periaatteessa suklaakastiketta, johon noita churroja dipataan. Siitä tuli aika suklaista, mutta suklainen on aina hyvää! :D
Adiós!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti