6. syyskuuta 2010

Churros! Ay ay ay! Muy bueno!

Morjens! Viikko on taas jaksanut lähteä käyntiin, ja sitä juhlistaakseni teen pitkästä aikaa ruokapostauksen :D Nämä oon tehnyt jo joskus elokuussa, mutta ne oli niin hyviä, et nää ohjeet pitää jakaa teidänkin kanssa!

Sitten halusin kokeilla taas jotain ohjetta ylppärilahjaks saamastani kirjasta Maailman ihanimmat leivonnaiset. Aiemmin olenkin tehnyt rieskoja kyseisestä kirjasta, ja nyt innostuin kokeilemaan jotain vähän monimutkaisempaa - nimittäin espanjalaiset churroja! Espanjalaiset kuulemma napostelee näitä pitkänmallisia "munkkitankoja" aamupalaksi, ja Serranon perheessä ainakin niitä popsitaan oikein olan takaa(näin olen ainakin kuullut :D) Näissä oli hiukan hommaa, kun ne piti uppopaistaa ja kaikkea, mutta kyllä tuo lopputulos suht hyvin onnistui :)
Tässä siis ohje:
Churros

2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
öljyä uppopaistamiseen
sokeria(ja kanelia) pinnalle

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.
Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyeksi vaahdoksi.
Lisää munavaahto taikinan joukkoon vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa(tässä saattaa kestää aika pitkääkin). Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja alkaa kuplia.

Pursota taikinasta sormenpaksuisia, n. 10 cm pötköjä öljyyn. Taikina on aika paksua, joten taikinan pätkäämiseen kannattaa käyttää saksia. Paista churrot molemmilta puolilta ruskeiksi ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kääntele leivonnaiset sokerissa/kanelisessa sokerissa.

Ja tässä ovat valmiit churrot!...in my dreams! Tuo on kirjassa oleva kuva :P Miun churroista tuli tämmöisiä:
Köh, vähän kökköisiä ja pieniä :D Ja jotenkin noihin tuli jotain ihmeen kuplia?? Sekä lisäksi niitä ois ehkä vielä pitänyt paistaa lisää kun ne tuntu vähän raaoilta sisältä.
No, OLI NYT NYT IHAN HYVIÄ. Ei niitä kyllä kovin paljoa jaksanut ahtaa kerralla, kun tulee sokeriähky.

Tein vielä lisäksi "espanjalaista kaakaota", eli periaatteessa suklaakastiketta, johon noita churroja dipataan. Siitä tuli aika suklaista, mutta suklainen on aina hyvää! :D
Oi, olisi niin kiva ruveta opiskelemaan espanjaa. Haaveilen jo välivuodesta Espanjassa, mm 8) ...heh, vaikka ei ole päästy vielä edes kunnolla aloittamaan graafisen suunnittelun opintoja! :D

Adiós!

Ei kommentteja: