20. joulukuuta 2010

Valkosuklaa-panna cotta

(yleensä yritän kirjottaa oikeesti mut nyt miul ei oo hajuukaan miten tuo otsikko kirjotetaan :D No jaa!)
Loma alkoi! Sen kunniaksi tulin käymään siskoni perheen luona. Lapset halusivat tehdä jotain hyvää, joten me tehtiin sitten valkosuklaa-panna cottaa. Ohje löytyi netistä Hellapolisiin sivuilta, ja toimi ensikertalaisellekin kuin unelma! Todella helppoa, pitää vain varoa ettei keitä maitoa/kermaa pohjaan. Hiukan ohjetta muuntelin, lisäsin siihen myös vaniljatangon sisusta. En ollut ikinä ennen halkaissut tai edes koskenut vaniljatankoon, tuli kyllä ihana maku! :)

Valkosuklaa-pannacotta (6 annosta)

3 liivatelehteä

100 g valkosuklaata

2 dl maitoa

3 dl kuohukermaa

2 rkl hienoa sokeria

(yhden vaniljatangon sisus)

koristeeksi marjoja

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kiehauta maito ja kerma, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Puserra liivatelehdistä vesi ja liuota ne lämpimään kermaseokseen. Jaa seos laseihin, laita kylmään hyytymään n. 4 tunniksi. Valmistele marjat juuri ennen tarjoilua. Sekoita marjojen joukkoon likööri ja jaa marjaseos annosten päälle.

Tässä panna cotat ennen jääkaappiin laittoa.

Siskoni keksi laittaa tuon vaniljatangon tuohon tuolleen taiteellisesti :D

Tosi hyvää oli ja hyvin maistui! :)

Ei kommentteja: