6. helmikuuta 2009

Kookostelua ja minipizzoja

Ding! Hereillä ollaan taas! Tällä viikolla tuli tehtyä ruokaa. Kuten me kaikki tiedämme, on ruoka yksi elämän edellytyksiä. Joten miksi emme nauttisi siitä samalla? Tässäpä muutama ruokalaji kera ohjeiden:

Kookosohukaiset
Tätä tehtiin lukion kotsan tunneilla, ja pitihän sitä sitten kotonakin kokeilla! Nämä ovat kai lähtöisin Thaimaasta, joten kansainvälistä meininkiä on mukana :D

Raaka-aineet:
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
4 dl kookosmaitoa(eli yksi purkki)
2½ dl riisijauhoja TAI 2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Paistamiseen öljyä
Koristeeksi kookoshiutaleita
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kookosmaito.
3. Lisää vehnä- tai riisijauhot sekä suola.
4. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
5. Paista taikinasta paistinpannulla 8-9 ohukaista. Lisää pannulle öljyä aina ennen taikinan lisäämistä, jotta saat ohukaisista molemmilta puolilta kauniin kullankeltaisia.
6. Ripottele ohukaisten päälle kookoshiutaleita ja nauti!

Kookospalleroiset
Ohje on otettu Uppo-Nallen kokkikoulu-kirjasta ja sopii täydellisesti makeannälkään. Nämä ovat lisäksi melko nopeat tehdä, sillä näitä ei tarvitse paistaa uunissa.
Raaka-aineet:
150 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
2 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vettä
½ tl vanilliinisokeria

1. Kuumenna margariini kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita ne tasaiseksi massaksi.
Tässä vaiheessa "taikina" siis näytti tältä. Aika ällön näköistä, tiedän. :D
Olin aika huolissani kookospalleroisten onnistumisesta. Niinpä äidin neuvoja noudattaen laitoin taikinan hiukan aikaa jähmettymään, kun se oli aika sulaa. Ilmeisesti tässä vaiheessa pitää odottaa hiukan taikinan sameutumista.
2. Leikkaa leivinpaperista pala ja levitä kookoshiutaleet sen päälle. Tee taikinasta n. 20 palloa ja kieritä ne kookoshiutaleissa.
3. Anna palleroisten kuivahtaa hiukan aikaa jääkaapissa. 4. Nauti äläkä välitä huonosta omatunnosta! Kerkeää sitä liikkua huomennakin!


Minipizzat

Tämä taas vaihteeksi yläasteen kotsantunneilta saatu ohje on kokeiltu monen monta kertaa, ja se on todella nopea ja helppo! Ja luultavasti vielä terveellinenkin. :D
Raaka-aineet:
Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 dl maitoa
½ dl öljyä
Päälle mitä kaapista löytyy oman maun mukaan
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita myös maito ja öljy keskenään ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Muotoile leivinpaperille lusikalla haluttu määrä pizzoja(ohjeessa lukee 8-9, mutta itse teen aina 4-5). Taikinan onkin tarkoitus olla hiukan löysää. Paista uunissa 10-15 minuuttia noin 175 asteessa.
Omassa pizzassani oli mm. tomaattimurskaa, purjoa, oliivitomaattia, tonnikalaa ja juustoa. Kuvassa pizza ei pääse oikeuksiinsa, mutta se maistuu paremmalta kuin näyttää! :D

Ei kommentteja: