2. huhtikuuta 2009

It's cookie time!

Eilen piti lukea enkun kokeisiin. Mutta hupsis, yhtäkkiä tuli hirmuinen keksihimo ja niinpä etsin Suklaakirjastani suklaakeksien ohjeen.

Suklaana käytin reilun kaupan Mascaoa, jota Englannin kirjan astronautti katseli haaveksivana.. 8)Kekseihin siis tuli:


200 grammaa rasvaa
2 dl sokeria (ohjeessa luki tomusokeria, mut vähän tuunailin)
2 dl kaurahiutaleita
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

n. 50 grammaa tummaa suklaata(mie laitoin vähän enemmän)
Ohjeessa oli vielä et 50 g maitosuklaata, mut mitä väliä :D

Eli siis rasva ja sokeri vatkataan, sit sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja tungetaan ne kaikki samaan. Oikeesti niistä siis ois pitäny tulla tämmösiä:

Mut en kuitenkaan jaksanu ruveta pursottelemaan pikkutarkasti kaikkea, ni laitoin suklaan pieniks paloiks ja lisäsin taikinaan. Taikina ois pitäny oikeesti tehä semmoseks möhkäleeks ja sit laittaa se jääkaappiin, antaa olla siellä puol tuntii ja sit leikata semmosia viipaleita, mut mie vaan tungin ne siihen leivinpaperille ja laitoin jääkaappiin vähäks aikaa - en kyl tiedä oliks sillä oikeesti sitten mitään vaikutusta... Sit vaan uuniin 150 asteeseen 15-20 minuutiks, tosin miulla ne oli tyyliin puol tuntii ennen kun ne oli valmiita!

Tämmösiä niistä sitten tuli! Tosi hyviä, mut vähän kovia, oisin halunnu vähän pehmeempää taikinaa. Mut kaikkee ei voi saada! :D

Vähän vielä vilaus äidin esiliinasta, joka on ihana. Ja myös päivänasusta, johon kuului kirpparilta ostettu peruspaita, jossa söpöt napit hihoissa(näkyy kuvassa ehkä millin) sekä Pieni Keltainen Kirahvi.

Ps. Ah koeviikko on ohi ja huomenna lähden Joensuuhun ja Paltamoon(En oo sit IHAN varma tuosta nimestä :D)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi namnam, alkoi heti tekemään mieli keksejä! :D Pitäisköhän tehdä... :3

Noora kirjoitti...

Tee vaan, siitä saa ainakin hyvän mielen! :D