BAGELSIT ELI RINKELIT
12 rinkeliä
4 dl vettä
25 g hiivaa
3 tl sokeria
(1 dl raastettua juustoa)
(½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja)
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
Keitinveteen: 2 rkl siirappia
2 tl suolaa
Koristeluun: muna
(seesamin- tai unikonsiemeniä)
(juustoraastetta)
Sekoita kulhossa hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi. Anna levätä n. 10 minuuttia. Lisää (juusto, tomaatit,) suola ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi, lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa leivinpöydällä kymmenisen minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Peitä taikina ja anna kohota tunnin ajan.
Jaa taikina 12 osaan. Rullaa osat n. 15 cm pötköiksi ja nipistä pötköt tiukasti renkaiksi. Anna renkaiden kohota liinan alla viitisentoista minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti