24. tammikuuta 2011

Kasviskiusausta ja le petit Crème brûlée!

Pidettiin P:n ja sen siskojen kanssa pieni ranskalainen ilta! Tosin vain jälkiruoka oli ranskalaista, mutta miulle jälkiruoka nyt onkin koko aterian tärkein osa :D
Pääruokana oli kasviskiusausta, johon tungettiin perunaa, paprikaa ja porkkanaa plus mausteita ja ruokakermaa! Oli hyvää! :)
Tehtiin ihan perussalaattia - tomaattia, kurkkua, vesimelonia ja jäävuorisalaattia. Pieni episodi tapahtui kun P:n sisko veti terävällä veitsellä vahingossa sormeen, ja verta siitä kovasti vuoti. Onneksi ei kuitenkaan tapahtunut mitään pahempaa!


Crème brûléen ohje löytyi netistä(niin kuin kaikki), en jaksa nyt laittaa ohjetta tähän, helpostihan se löytyy sieltä kun vähän etsiskelee. Mut siis tuohon tuli kermaa, kananmunan keltuaista, sokeria, vaniljasokeria. Aikamoinen sokeripommi siis! Kuppien pohjalle laitettiin vadelmamarmeladia, nam! 

Laitettiin ne sitten kuppeihin kun ei sellaisia "oikeita" uuniastioita ollut, mutta olihan tuo kivan näköinen noinkin! Paistettiin noin 95 asteessa puoltoista tuntii (oikeesti ois pitäny olla joku tunti mut ei ne halunnu hyytyy ni sit pidettiin pitempään)

Sit tehtiin se sokerikerros, jonka hienot kokit(niin kuin nyt vaikka P) grillaa sellaisella hienolla polttosysteemillä(kattokaa nyt, en ees tiedä sitä nimeä!). Myö käytettiin sitten uunin grilliä. Jätettiin sitten uuniin ja Putous alko ja...noh, ne nyt pikkasen kärähti siihen päälle :D Hemmetin Munamies ja Mikko Zetterberg! Mutta ei se nyt haitannut!

Laitettiin siihen päälle sitten vaniljajäätelöä ja Marianne Crushia niin ei näkynyt niin selvästi se palaminen xD






Oon Amélien katsomisesta(niistä kaikista 138492 kerrasta) asti halunnu rikkoa sen Créme Bruleen pinnan niin kuin Amélie! Ja se lähestulkoon onnistuikin! Se oli hassua, tosin haluan oikeasti joskus rikkoa Aivan Oikean Créme Bruleen, mielellään tietysti siellä Ranskan maalla....!
   Mutta vaikka pinta hiukan kärähtikin, oli sisällys silti ihanaa! Ei ehkä maailman kiinteintä ja mahtavinta, mutta ei Créme Brulee mikään hirmuisen helppo herkku olekaan(tai sitten en vaan osaa). :D


BTW. Että menee tyhmästi nää Blogspotin kuvat(tiedän, muutama merkintä sitten olin et "vähän jännää, tällee voi laittaa kuvia!"), kun pomppii minne sattuu koko ajan eikä mene sinne minne haluisin niiden menevän :( Pitäis opetella koodaamaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mikä mark zutterberg :DD se on kyllä mikko zetterberg

Noora kirjoitti...

Pyydän anteeksi tätä kauheaa virhettä, en tee sitä toiste! :P