5. joulukuuta 2008

10 asiaa Rohelinesta!

Heipä hei. Tässä on Wanhojen tanssit(ja niiden hermoilu) vienyt kivasti aikaa ja en jaksa keksiä muita olemattomia syitä blogini epäaktiivisuuteen joten menkäämme siis suoraan asiaan.

Ajattelin kirjoittaa 10 asiaa minusta. Minä minä minä. Ah. Aloittakaamme.

1. Mittasin itseni tänään ja olen näin ollen 166 senttiä pitkä. En ikinä muista sitä, jos en kirjoita sitä. Olen aina ollut niin normaali. Normaalipainoinen, normaalipituinen, normaali. Mutta silti kuitenkin niin erilainen. En kuitenkaan valita, olen aivan tyytyväinen. :)

2. Pidän opiskelusta - useimmiten. On ihanaa oppia uusia asioita ja käyttää niitä arkielämässä ja keskustella niistä. Tavallaan pidän kokeista, koska siellä voin näyttää todelliset taitoni - jos siis olen lukenut kunnolla, hee. Kokeisiin teen yleensä vielä jotain kaavioita ja piirrän muistin tukemiseksi ja väritän kirjoituksia. Ehkä miussa on vähän hikipingon vikaa, ehem.

3. Rakastan pelejä. Alias, Trivial Pursuit, Monopoli(no okei, oon jo vähän kyllästynyt Monopoliin kun olen pelannut sitä jo niin paljon) - mahtavaa! Vähän haluaisin kokeilla sitä Party Aliasta, missä ei vaan selitetä sanoja vaan "kerro hullu tarina, jossa esiintyvät kaikki kortin sanat, kuvaile eri julkkiksia tai selitä sanoja omituisissa asennoissa tai hyppien. Pääset myös selittämään sanoja eri fiiliksillä, esimerkiksi hysteerisesti, vihaisesti, pelokkaasti tai juopuneena"(suora lainaus täältä. Ikävä kyllä miun kotona on vaan se perus-Alias, Piirrä & Arvaa, Täydelliset Naiset(joka on ehkä maailman huonoin peli) ja sitten paras - Barbie-hevospeli!
(on muuten aika kieroa käyttää tässä jo aiemmin näytettyjä kuvia - ja on nää ollut jo sanomalehdessäkin, hah!)

4. Rakastan ruokaa. Puhun ruoasta melkein koko ajan, teen ruokaa, syön sitä. Serkut aina ihmettelee, miten otan ruoasta kuvia ja sitten ajattelen aina etukäteen, että jos mennään jonnekin juhliin, että onkohan siellä hyvää ruokaa. Ja kotimatkalla mietin - mitäpä muutakaan kuin sitä, mitä juhlissa tarjottiin! Nyt kasvissyöntiin siirtymisen jälkeen ruoka ei ole ollut niin monipuolista, mutta silti todella hyvää! Lempiruokia on kasvislasagne ja raikas salaatti sekä paistettu lohi perunamuussin ja kastikkeen kanssa. <3 face="Verdana">


5. Suunnittelen kamalasti asioita. Ja innostun kaikesta älyttömän herkästi ja olen innolla mukana siinä mihin ryhdyn (yleensä..)! Kirjoitan listoja kaikesta - miulla on tällä hetkellä odottamassa mm. Måste görä - lista ja joululahjalista sekä itselle että muille. Ja jotenkin aina ajaudun tapahtumiin ja paikkoihin. Esimerkiksi, kun menin tekemään Erilaisuus On Hyvästä - lehteä(josta on nyt tullut toinen osa - tilatkaa se täältä!), niin siellä eräällä kerralla piti täyttää sellainen kuponki, jolla pystyi voittamaan matkan Belgiaan! Ja arvatkaas kuka voitti :D
Ja tämän tietyn lukion valitseminen - teinkö oikean valinnan varmasti? Entäs jos olisin mennyt Savonlinnan taidelukioon? Kysymykset vieläkin mietityttävät minua, mutta jos olisin mennyt sinne, olisi jäänyt kaksi ulkom
aanmatkaa kokematta ja kolmas on vielä ensi kesänä tulossa! Että ei ihan hukkaan heitettyä aikaa kuitenkaan!

6. Minussa asuu pieni ympäristöaktivisti. Yritän elää niin, että en käyttäisi näitä tämän planeetan luonnonvaroja liikaa - mutta se on vähän vaikeaa, kun:
a) asuu maalla josta ei pääse minnekään ilman autoa

b) elää Suomen talvessa, jolloin ei pärjää ilman sähköä.
Kirjoitan paikallislehden Nuorten palstalle, jonne yritän aina kirjoittaa pieniä kannanosoitteellisia juttuja ihmisiä herättämään. :)
Olen myös maailmanrauhan, tasa-arvon sun muiden tällaisten arvojen puolestapuhuja. Välillä tulee kysyttyä itseltään aina silloin, ku
n ajattelee mm. nälänhätää, sotia, ilmastonmuutosta, maailmanlaajuista mahdollisesti tulevaa lamaa ja rasismia, että miten tässä maailmassa oikein kuuluisi elää? Millä oikeastaan edes on merkitystä? Välillä on rasittavaa, kun ei tiedä, mutta olisinko onnellisempi, jos tietäisin?
Tykkään muuten ajatella filosofisia ajatuksia, jos joku ei vielä huomannut. :)

7. Kirpputorit ovat suuri intohimoni. Siellä on ihana kierrellä ja katsella tavaroita ja vaatteita. Parasta on, kun löytää jotain aivan mahtavaa ja uniikkia! Mutta joskus on tullut huomattua, että on ostanut jotain kirpputorilta vain koska se on halpaa. Ja nytkin miun kangaskopassa on tajuttomasti ihania kankaita, joista en vain uskalla tehdä mitään! Kamalaa. Mutta sentään; kirpputorit ovat kierrätystä! Kannattakaamme kierrätystä! Sen avulla tämän planeetan luonnonvarat eivät ainakaan ihan heti kulu loppuun.
Välillä tuntuu kyllä siltä, että en aivan elä niin kuin puhun; vaikka olenkin kasvissyöjä ja yritän säästää, niin välillä tuntuu, että olen v
ain hemmoteltu kakara, joka yrittää täällä vähän näpertää jotain tämän maailman parantamiseksi.


8. Tykkään katsella telkkaria. En kuitenkaan niin paljon kuin ennen(varmaan siksi, koska telkkarista ei nykyään tule niin paljon ohjelmia kuin ennen...). Kännykässä on aina muistutuksia, että mitkä ohjelmat pitää katsoa minäkin päivänä. Tällä hetkellä muistutuksena ovat Ruma Betty, Frendit, Monk, Stylista(jota en oo kyllä vielä kattonu kertaakaan), Muodin huipulle sekä America's Next Top Model ja Skins silloin, kun ne tuli. Telkkarin katsomista rajoittaa myös aikainen petiinmeno(kello yhdeksän.....) aikaisen ylösnousun takia(kello kuusi.....), joten jotkut parhaat ohjelmat jää nyt sitten näkemättä :(
9. Matkailu - se on niin ihanaa! Se matkalle lähdön tuntu, siellä oleminen, uusien kulttuurien kohtaaminen! Toistaiseksi matkustamiseni on rajoittunut naapurimaihimme lukuunottamatta Norjaa. Myös Belgiassa ja Saksassa on tullut käytyä miten voitte aivan hyvin blogini aikaisemmista merkinnöistä lukea. Sekä myös - ja tätä häpeän - Lanzarotella. Kyllä, olen käynyt tuossa turistien tallomassa paikassa puhumassa muillekin suomalaisille kuin vanhemmilleni, kuulemassa suomalaista oppaan sepustusta, katsomassa suomalaista ruokalistaa. Silloin en ollut niin niin kutsutusti valveutunut, mutta nyt en lähtisi noille turistisaarille uudestaan. Krääsäkauppoja toisensa perään, rannalla löhöilyä. Jossain bussiretkellä menimme toki paikallisten kylien läpi ja Arrecifessa(Lanzaroten pääkaupunki) tuli tutustuttua mm. paikalliseen kahvilaan ja ihaniin voileipiin, mutta todelliseen espanjalaiseen elämäntapaan ei ollut mahdollisuutta tutustua. Sääli sinänsä. No kai on pakko myöntää, että oli siellä loppujen lopuksi ihan kivaa - aurinko paistoi ja muuta mukavaa. Ehm olen mukavuudenhaluinen, sanotaanko ihan suoraan.
Tulevissa matkoissani yritän keskittyä uuteen kulttuuriin tutustumiseen ja kielen harjoittamiseen! Ah. Ruotsiin siis on tämä tyttö menossa ensi kesänä, ja vielä ilmaiseksi Lions Clubin sponsoroimana. <3.
10. Lukion jälkeen miulla on pieni hamuinen aavistus, minne menisin, mutta ei sekään ole aivan sataprosenttisen varmaa. Haluaisin nimittäin mennä opiskelemaan taidetta tai maalausta tai taidehistoriaa tai jotain vastaavaa, mutta en tiedä, että onko taiteilu miulle sitten lopulta pelkkä harrastus vai mahdollisesti tuleva työ. Myös opettaminen mahdollisesti kiinnostaisi, sekä maailmanpelastus sekä eläintenhoito. Ja ai niin, media-ala sekä elokuvien ja teatterien lavastus ja puvustus ois varmaan myös aika jännää hommaa, samoin kuin assistenttina oleminen jossain muotilehdessä(joo, ehkä olen katsonut HIEMAN liikaa Rumaa Bettyä - onko se assistenttaus oikeasti sellaista?). Että uravaihtoehtoja on, mutta mikä niistä on se oikea?


Mahtavaa joulunodotusta vaan teillekin!

Ei kommentteja: