1. helmikuuta 2011

Apple Pie -The American Dream

No ohhoh, tulipas mahtipontinen otsikko. Tein siis ihan sunnuntain, tai auringon, tai joku-hyvä-syy-tähän kunniaksi eilen hiukan erikoisempaa omenapiirakkaa, nimittäin amerikkalaista - ja näin ollen siis kannellista - versiota! 

Miulla on tästä Apple Piesta ollu vähän ehkä romantisoitu kuva Lumikin myötä. Ihan mielenvirkistämiseksi, Lumikkihan teki omenapiirakkaa jonka sitten pikkulintuset somasti koristelivat jaloillaan(nykyiset lintuinfluenssatarkastajat sais varmaan hermoromahduksen) ja laittoivat vielä taikinakiekuran siihen päälle! Jotenkin muistaa nää asiat hyvin kun Lumikki oli eka Disney-elokuva jonka sain omakseni :)

Sinänsä erikoista ettei tähän tullut yhtään kananmunaa eikä mitään nestettä. Vegaanista siis, wohoo! (tai oho, en nyt tiiä oliks tuo margariini nyt eläin- vai kasviperäistä.. No melkein!)
No, ohje löytyi tietenkin Pirkasta. Taikinaa tuntui kyllä tulevan aika vähän ja niukasti mahtuivat taikinalevyt perusvuokaan, joten kannattaa tehdä 1,5x annos!

Mittaa jauhot, sokeri ja kylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi.
Ota omenat esiin. Ota niistä hienoja kuvia kun aurinko paistaa ikkunasta.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi ne ja mausta sitruunan mehulla. Ostin sitruunatäysmehua ja laimensin sitä vähän ku epäilin et ois maistunu liikaa sitruunalle :) Ota myös kuutioiduista omenoista hienoja auringonpaistokuvia.
Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita seos omenoiden joukkoon.
Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, halkaisijaltaan noin 33 cm. Nosta toinen taikinalevy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm), reuna saa ulottua noin 1/2 cm piirakkavuoan reunan yli.
Täytä.

Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin, jolloin reunasta tulee tasainen. Pistele piirakan pinta haarukalla.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
Nauti älyttömän hyvästä Apple Piesta itsetehdyn vaniljakastikkeen tai vatkattavan vaniljavaahdon kera.

Tämä omenapiirakka ei ole sitten sitä kaikkein kasassapysyvintä sorttia, mutta maku menee sitten senkin edelle! Nam!
Kannattaa käydä myös hiihtolenkillä omenapiirakan paistumisen aikana, maistui todella ihanalta sen jälkeen! (ei sillä etteikö se olisi muutenkin maistunut hyvältä)

PS. Kokeilen muuten ensimmäistä kertaa ajoitettua blogimerkintää, joten tähän aikaan olen luultavasti koulussa. Ooo näitä tekniikan ihmeitä! :D
//No ei sitten onnistunut... En osaa näköjään sit osaakaan käyttää näitä tekniikan ihmeitä :D
//No ILMANKOS ei onnistunut kun tää blogi on noudattanut näköjään jotain Tyynenmeren aikavyöhykettä, joka on jotain GW -8!! Kokeillaanpas uudemman kerran seuraavassa päivityksessä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, miten hyvän näköistä!

Noora kirjoitti...

Kiitoksia! Kannattaa kokeilla, on nimittäin tosi hyvän makuistakin! :)