24. helmikuuta 2011

Ihana illallinen ja muuta mukavaa

Heipä hei jälleen!
Tämä viikko on kyllä ollut niin täynnä kaikkea - kokkikerhoa, koulua(tiistaina olin koulussa kahdeksasta puoli kuuteen..), mäenlaskutapahtumaa kera kuuman kaakaon ja kansainvälisen seurueen ja umpihankijalkapallon ilman umpihankea(mutta oli se silti tosi rankkaa, pelkkä ajatuskin hengästyttää). Mukana menossa oli myös pinkki pupu. Kyseessä ei ollut mikään harhakuva, vaan oikeasti paikalla oli pinkkiin pupupukuun pukeutunut tyyppi! Hahaa. Sitten lähdin ex tempore skräppäyskerhoon jossa en skräpännyt vaan join tosi hyvää teetä ja juttelin. Ehkä ensi kerralla saisin niitä valokuviakin mukaan! Siellä oli niin ihania papereita <3

Tänään kävin zumbassa, joka oli aika kansainvälinen - olin nimittäin ainoa suomalainen paikalla..! Vetäjä oli Kazastanista(miten se kirjoitetaan?) ja veti tietysti englanniksi. Oli rankkaa, mutta kivaa! Ensi kerralla pitää kyllä ottaa kengät mukaan, koska siellä oli aika paljon hyppyjä ja lattia oli aika kova. Ehkä sitten pääsenkin kesäkuntoon 2011 :D

Tänään tehtiin myös L:n kanssa ruokaa.
Alkupaloina patonkia ja 5 kuukautta mukavasti käynyttä mustaherukkalimonadia...!
Jo maanantain kokkikerhossa tehtiin ruokaa nimeltä Lähiruokapannari. Eli sanoisin tätä periaatteessa pannukakun, pizzan ja munakkaan risteykseksi.
Sanoisinko että ihan älyttömän hyvää.
Lähiruokapannari

4 dl maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa 
2 dl täysjyvä- tai hiivaleipävehnäjauhoja
2 tl öljyä
täytteitä, esim. tomaattia, sipulia, tofua, fetajuustoa, suolakurkkuja, makkaraa, kinkkua, mozzarellaa, juustoraastetta... (itse laitoimme viittä ensimmäistä)
pizzamaustetta tai/ja oreganoa ja basilikaa

Sekoita maito, munat, suola ja jauhot. (itse laitoin jauhoja hiukan enemmän, koska taikinasta tuli aika vetistä). Anna taikinan turvota 10-20 minuuttia. Laita uuni 225 asteeseen. Kuullota sipulit ja valmista täytteet. Sekoita sipulit taikinaan ja laita taikina voideltuun uunivuokaan tai korkealle pellille. Ruskenna noin 20 minuuttia(pellillä paistettaessa meni hiukan pidempään). Nauti!



Ja jälkiruoaksi ajattelin repäistä ja valmistaa pitkästä aikaa suklaamoussea. Kaupassa olin kyllä aika järkevä kun ensin ajattelin ostaa jäätelöä. Sitten näin että jäätelöpakettien hinnat oli 2,50 eurosta ylöspäin ja rupesin vähän köyhäilemään. Sitten näin suklaalevyn ja pitihän sitä kermaakin lopulta ostaa. Ja no, saman verran - ellei enemmänkin - tuo tuli maksamaan kuin se jäätelö olisi maksanut :D Mutta tästä tuli kyllä aivan varmasti paljon parempaa!
Kermaa, vatkattua valkuaista, sulatettua suklaata ja keltuaiset.


 Herkullinen(ja maailman paras) suklaamousse

200 g suklaata
50 g voita tai margariinia
2 keltuaista
2 valkuaista
3 dl kuohukermaa
(2 rkl konjakkia)

Paloittele suklaa ja voi vesihauteeseen ja sulata ne. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen voimakkaasti vatkaten. (Mausta konjakilla ja anna jäähtyä). Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi(valkuaiset niin, että se pysyy kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin!). Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen. Jaa mousse annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. 

Tämä mousse ei kerennyt olla jääkaapissa kovinkaan pitkään ennen kuin se jo popsittiin kärsimättömänä ja makeannälkäisenä.
Sellaiset kivat lasiset jälkiruoka-astiat olisi kivat...! Lahjoituksia otetaan enemmän kuin mielellään vastaan :)

Nyt ei tule postausta ennen ensi sunnuntaita, joten yrittäkääpäs kestää ainakin sinne asti! :)

Ei kommentteja: